Eerste sneeuw in Ischgl

sneeuw-ischglWaanzinnige hoeveelheden sneeuw vielen deze week in de Silvretta Arena, in een korte tijd viel zelfs in het dal van het skigebied enkele tientallen centimeters. Heel ongewoon is de sneeuwval in Oktober niet, maar de hoeveelheden zijn wel bijzonder.  Afgelopen dagen zakte de sneeuwgrens tot onder de 800 meter, aangezien een groot deel van het skigebied veel hoger ligt veranderde alle neerslag in prachtige sneeuw. Dit moet wel een prachtige ondergrond worden voor het komende skiseizoen.

Frau Holle zoals de sneeuwkoningin van Oostenrijk wordt genoemd zorgde in meerdere delen van Oostenrijk voor veel sneeuw. Veel Oostenrijkers waren dan ook niet voorbereid op deze plotselinge inval van de winter.  Pas op 1 november is het verplicht om winterbanden te voeren onder alle voertuigen in Oostenrijk. Veel inwoners van de plaatsen rondom het skigebied hadden hier nog geen rekening mee gehouden wat voor de nodige problemen heeft gezorgd.

Ischgl en de Silvretta Arena maken zich trouwens op voor een fantastische opening van het skiseizoen, net als de voorgaande jaren wordt het skiseizoen geopend met een bekende internationale popartiest. Daar later deze week meer over in het nieuwsoverzicht.